Många I hemmet? Så slipper ni postkaoset

Är din familj riktigt stor? Eller bor du kanske ihop med många andra i en delad bostad? När man är många om samma hem och bostad, kan det ibland bli lite jobbigt att hålla koll på all post som hamnar i brevlådan. Speciellt om alla i bostaden får reklampost. Postsituationen kan lätt gå och bli svårhanterlig, ja till och med omöjlig att hantera.

Jobbigt med stora mängder post

Allt för många har nog någon gång upplevt den där känslan av att mötas av en allt för full namnskylt brevlåda. I en del fall kan det blir riktigt kaosartat. Ibland vill man bara slänga hela högen med post, bara för att slippa sortera allt. Kanske händer detta dig flera gånger i veckan? Denna extra stress i en redan stressig vardag är inte alls bra i längden. Om man känner av denna typ av stress, ska man verkligen se till att göra något åt sina postproblem. Helst innan de har tagit över helt.

 

För mycket reklam

Reklamposten är en stor del av problemet. Varje vecka pumpas våra brevlådor fulla med reklamblad, kataloger, reklamtidningar, flyers och kupongblad. I de allra flesta fall kommer de utan att man ens har bett om dem. Det är verkligen riktigt irriterande. När den post man får hem i sin namnskylt brevlåda består av ca två tredjedelar av reklampost, ska man verkligen börja tacka nej till denna typ av post. Det är verkligen inte ok av företagen att skicka ut så mycket onödig post.

Kolla och uppdatera er brevlåda

När kikade du och din familj eller inneboende närmare på er brevlåda sist? Det var säkert rätt längesedan. Det är nog riktigt få av oss som tänker på hur våra brevlådor ser ut egentligen. Nästa gång ni går ut till er brevlåda, så ta en titt på den. Hur tydlig är texten på er namnskylt brevlåda? Är den lättläst eller inte? Kanske har vissa delar försvunnit på grund av väder och vind? Ibland kan det vara bra att fräscha upp sin brevlåda lite.

Fokusera på att göra din namnskylt brevlåda så tydlig som möjligt. Med en lättläst brevlåda slipper man felskickad post och därmed den extra stressfaktorn. När texten på din namnskylt brevlåda är synlig och lättläst, kommer brevbärarens jobb att underlättas.

Om du vill sluta få mängder av onödig reklampost, kan du välja att skaffa en dekal med texten ”nej tack till reklam” eller ”Ingen reklam tack!”. Med en av dessa dekaler kommer du garanterat att märka en stor skillnad. Mindre onödig post innebär sparad tid och energi för dig och de andra i hemmet.

Dekaler som både text och dekoration

Dekaler är ett av de allra bästa sätten man kan fräscha upp sin namnskylt brevlåda på. Att köpa några dekaler kostar inte speciellt mycket, så det passar i stort sett allas ekonomi. Brevlådedekaler finns i flera olika typer. Det vanligaste är namndekaler eller andra textdekaler, men det finns även mer dekorativa dekaler för den som vill göra sin namnskylt brevlåda lite trevligare att se på.

admin